Nogen gange kan det være lækkert med lidt sødt til eftermiddags sulten. Derfor har jeg lavet dette bananbrød der er super som en del af en madpakke.
Det er sødet med 2 spsk kokossukker og bananer og er derfor ikke en kage, men det smager sødt, så sukkertrangen bliver stillet. Det gør også brødet egnet til aftenssnack eller fredagsslik. Samtidig er der olivenolie og nødder i, så det mætter godt og er fyldt med god energi.
Det tager få minutter at bikse sammen, og kan jo stå i ovnen mens man spiser aftensmad – lav lidt ekstra til aftensmad og vupti så har du en hel lækkert madpakke. Det er dog vigtigt at brødet forbliver i formen til dagen efter! jeg har prøvet alt for at brødet kan sætte sig hurtigere, fryseren mv. men det virker ikke. Brødet skal stå til dagen efter – hvis det ikke skal smuldre væk vel at mærke 😉
Brødet er helt svampet og blødt, men mindre sødt end en banankage. Det er virkelig et kæmpe hit hos børnene.
Bananbrød
Ingredienser:
150 gram fint malede mandler, eller mandelmel
2 spsk chia frø
1 spsk kokosfibre
1 dl olivenolie
1 tsk vaniljepulver
2 spsk kokossukker eller agavesirup
1 nip salt
3 æg
6 modne bananer
1 lille tsk bagepulver
3 håndfulde nødder fx cashewnødder og mandler
Fremgang:
- Mos bananerne med en gaffel i en stor skål
- hæld alle de øvrige ingredienser i en skålen og pisk det sammen Med en håndmixer. Alternativt blendes alle ingredienserne, pånær nødderne, i en foodprocessor eller lignende.
- Vend nødderne i dejen
- Hæld dejen i en smurt 1 liters rugbrødsform – eller er du løbet tør for olie OG bagepapir kan du bruge sølvpair som mig 😉
- Bag bananbrødet i 1 time ved 180 grader i almindelig ovn, eller 170 grader varmluft.
- Lad brødet køle af i formen, i køleskabet, til dagen efter. Nu er det skære fast.
Kan fryses. Kan holde sig en uge i køleskabet.