birkes laks

Opskrift – Birkes laks med rødebedesalat

Laks til aftensmad?

Jeg har lige været til polterabend i weekenden. Vi var på tur til karpenhøj i mols bjerge, hvor vi gik tur i terrænet og fandt ukrudt og urter som vi derefter tilberedte på lækreste vis. Vi lavede blandet andet varmsrøget laks ved bål med urter til. Der kom jeg til at tænke på denne gamle opskrift. Birkes laks er super lækkert, og selvom det ikke er varmrøget ved bål, er det bestemt en god ret. Denne rødbedesalat er super nem og lækker.
Birkes giver laksen en lækker sprøde skorpe. Jeg fik laks serveret sådan første gang til en anden polterabend – måske der er et tema?  Det er i hvertfald dejlig med en alternativ opskrift til når der er laks til aftensmad.

rødebedesalat

Ingredienser:
Antal personer: 1 familie

1 stk laks per personer eller en hel lakse sidetil 4-6 personer
1 brev blå birkes per fire stykker laks

1 kg rødbeder
1 potte persille
1 håndfuld græskarkerner
3 spsk olivenolie
1 tsk æblecidereddike eller 1 ss citronsaft
1-2 fed hvidløg
salt og peber

Fremgang:

  1. Rødbederne koges i en gryde med rigeligt vand ca. 45 min alt efter størrelse. De skal ikke skrælles. Tjek om de er møre ved at stikke i den med en gaffel.
  2. Tænd ovnen på 180 grader og forbered resten af retten mens du venter på rødbederne.
  3. Olie, eddike/citronsaft piskes let med en gaffel. Hvidløg rives i (eller presses), og dressingen smages til med salt over peber.
  4. Græskarkernerne steges på en pande med lidt fedtstof. Når de begynder at poppe tages de af varmen. Lad dem bare stå i panden når de er taget af.
  5. Klar gør laksen, ved at duppe den tør og drys med lidt salt. Hæld birkes på en tallerken og vend laksestykker her i / drys hele laksesiden.
  6. Når rødbederne er kogt færdig, tages de er varmen og laksen puttes i ovnen. Sæt uret til 8 min.
  7. Rødbederne “smuttes” ud af deres skræl. Herefter skæres de i tern eller skiver og placeres i et fad. Hæld dressingen over og drys med græskarkerner. Afslut med at drysse persille over salaten.
  8. Husk laksen i ovnen, nu er du klar 😉

God appetit.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/