Opskrift – Blomkålspizza

Blomkålspizza

Et alternativ til den normale pizza, her med inspiration fra LCHF verdenen. En pizza med bund af ost og blåmkål. Kunsten er at få bunden sprød. og ticket er her at forkoge blåmkålen og vride vandet ud af det. Og at forbage bundene. Det lyder besværligt, men hvis du ønsker en sprødpizza som familien jubler over, er det vejen frem.

Server gerne pizzaen med en lille nem salat, fx bestående af ruccola, halverende cherrytomater og lidt olie-citron-dressing.

Denne ene bradepander med pizza, er nok nok til en lille familie.

Blomkålspizzabund

500 g blomkål

100 g ost, fx gederulle eller parmasan – revet.

1 tsk oregano

2 spsk loppefrøskaller fx husk, eller bagehusk

2 æg

(Obs laver du din egen tomatsauce skal den på blusset først, se længere nede)
Først og fremmest tændes ovnen på 200 grader.

Riv blomkålet til “blomkålsris” – jeg bruger min foodprocessor og blender blomkålet når blade er fjernet og blomkålet er skåret i småbuketter.

Hæld kogende vand over blomkålsrisene og lad det trække i 5 min før blomkålene vandes hældes fra og blomkålsrisene hældes ud i et viskestykke. Herefter drejer det sig om at presse så meget væske som muligt fra blomkålsrisene ved at vrides dem i viskestykket.

De øvrige ingredienser blandes i blomkålsrisenen. Dejen fordeles ud på en bageplade med bagepapir, jeg har en slip let kagerulle der kan bruges, men ellers er det et spørgsmål om at bruge fingrene. Dejen fungere ikke til at rulle ud mellem to stykker bagepapir.

lchf pizza

Herefter bages pizzabunden i ovnen i 10 minutter til bunden er sprød og let gylden.

Tomatsauce og fyld

resten af tomatsaucen kan bruges til tomatsuppe, bolognese eller fryses til næste gang. Sørg endelig for kun at bruge et tynd lag tomat sauce hvis du ønsker en sprød bund.

Ingredienser:
1 dåse hakkede flåede tomater
2 ts oregano
1 lille løg
2 fed hvidløg

Dit yndlingsfyld, fx kyllingepølser, kalkunbacon eller chorizo.

100-150 gram revet gedeost (gederulle)

Tomatsauce: løg og hvidløg hakkes fint og brunes på en pande. Inden de får for meget farve tilsættes hk tomater og oregano. Herefter skal det stå og simre til væsken er kogt fra. Vi skal have en meget fast tomatsauce tilbage til sidst, eller bliver pizzaerne bløde igen.

Når bunden er forbagt fordeles cirka 1/3 af tomatsaucen herpå. Herefter fordeler du dit yndlings fyld på. Der sluttes af med at drysse med en lækker ost, fx gederulle igen. Herefter bages pizzaerne 10 min til osten er gylden.

Obs: Har du problemer  med at få baconen på din pizza sprød, så husk ikke at putte ost ovenpå,  og er det ikke nok så giv pizza lidt grill-varme i 2 minutter før den tages ud.

Voila, det tager 30-35 minutter og giver en super lækker og sund pizza 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/