vegansk bønnebrownie

Opskrift – Bønnebrownie

Jeg arbejder indimellem stadig i helsekosten Ganefryd, hvor jeg startede jeg bager i 2014. Her har der længe været hype omkring en vagansk bønnebrownie. Og selvom hypen er aftaget, så smager bønnebrownie fortsat helt fantastisk, og selvom der er sukker i chokoladen og dadler i, så er det også bønnerne der udover cremethed, giver en fantastisk mæthed, så man faktisk kan holde energien som et sukkerboost normalt giver i flere timer. Denne opskrift giver en blød og lækker kage. Det skal en brownie efter min mening være, ellers er det jo bare en kedelig chokoladekage.

Måske synes du at kage med bønner lyder mærkeligt, men det er virkelig godt. I stedet for æg og mel bruges bønner til at give fylde og binde kagen sammen. Den smager altså slet ikke sundt – så selvom det måske lyder lidt sært, så giv den lige en chance 😉

Normalt når man er lækker sulten og har lyst til sukker eller lignende, så er det fordi at kroppen mangler fedtstof og proteiner. Ved at “falde i” med en bønnebrownie, giver du både kroppen det den craver efter OG det den reelt har brug for. 🙂

Hvis du har en foodprocessor eller en kraftig blender, så er det iøvrigt en opskrift med meget lidt rod og opvask..

Vegansk bønnebrownie

vegansk bønnebrownie

Ingredienser:
375 gram dadler, hvis de er blevet tørret i dit køkkenskab skal de nok udblødes i en skål med vand. Alternativt kan bruges kokossukker.
450 gram udblødte og kogte bønner (fx sorte bønner, er ok fra dåse(2stk))
6 spsk kakaopulver
1/2 stang vanilje, kornene heraf.
120 gram kokosolie
4 dl soyamælk
1,5 dl mandler blendet til fint mel (eller færdig køb mandelmel)
4 spsk fiber HUSK
1 tsk salt
1,5 tsk glutenfrit bagepulver
0,5 tsk natron

200 gram hakket mørk
evt. saften og skallen fra 2 økologiske lime

Fremgang:

Hvis du har en foodprocessor eller kraftig blender er det klart nemmest.

  1. Skyl saltlagen af bønnerne hvis de er fra dåse. Ellers udblødes bønnerne natten over og koes herefter, efter anvisningen på pakken.
  2. Hvis du har en foodprocessor: hak mandlerne fint til mel.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser pånær chokolade i foodprocessoren ned til mandelmelet og blend i 5-8 min til massen er helt ensartet.
  4. Hak chokoladen groft og vend stykkerne i brownie massen.
  5. Bag kagen i en mellemstørrelse form, fx en tærte form eller et lille ildfast fad. Husk at smøre formen eller bruge bagepapir.
  6. Bag kagen i cirka 22 min ved 170 grader varmluft. Kagen skal have sat sig, og ikke være flydende, men vil bliver mere fast når den er kølet af.

Har du ikke det, skal dadlerne trække i soyamælk til de bliver bløde. Herefter kan dadlerne blendes med soyamælken og de øvrige ingredienser piskes i med en håndmixer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/