Glutenfri nugget

Opskrift – glutenfri kyllinge nuggets med kikærtesalat

Kyllinge nuggets med nødderasp og kikærtesalat med bagte peberfrugter

En rigtig børne klassikere. Nogle vil måske ikke mene at kikærtesalat falder inden for familie katagorien. Men min den mindste elsker kikærter. Den store elsker nuggets. Så her er alle glade med denne kombination 🙂 Hvis man ikke synes 12-15 nuggets er nok til sin familie, kan man lave af 4 kyllingebryster, eller man kan have to typer tilbehør. Fx denne kikærtesalat og rodfrugter i ovnen med lækker mayonaise til.

Kyllingnuggets med nøddepanering og kikærtesalat med bagte peberfrugter

Ingredienser:
2 stykker kyllingebryst (giver 12-15 nuggets)
50 gram mandler 50 gram hasselnødder
1-2 æg
kokosolie til stegning
250 gram kikærter (gerne nogle der har være sat i blød, kogt og efterfølgende frosset – eller bare en dåse fra supermarkedet)
2 peberfrugter
1 potte persille
1 fed hvidløg
Saften fra 1 lime (eller en ½ citron)
3 spsk god olivenolie
havsalt og peber

  1. Kikærterne sættes i blød ca. 24 timer før de skal bruges. Jeg plejer at sætte en hel pose kikærter i blød og så dele den op i portioner på 250 gram (mængden passer til både falafel, salat og hummus)
  2. På dagen: kikærterne koges i ca. 20 min. (skal være rare at tygge). Vandet hældes fra og kikærterne køles af.
  3. Peberfrugterne halveres, renses for korn og skæres i kvarte. De smøres let med olivenolie og lægges på en bageplade med den blanke flade op ad, og peberfurgter bages ved 200 grader i ovnen. De tages ud når kanterne begynder at blive sorte.
  4. Nødderne blendes til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
  5. Kyllingen skæres i passende stykker. Ca. 2×2 cm. Det er svært at få dem helt symmetriske.
  6. Æggene piskes på en tallerken og kyllingestykkerne vendes heri og efterfølgende i nøddemelet.
  7. Hvidløget presses eller rives. Det blandes i en skål med olivenolie og limesaften. Dressingen smages til med salt og peber og skal smage let syrligt og salt.
  8. Rødløget skæres i fine tern og persillen hakkes groft.
  9. Kyllingestykkerne steges ved mellem varme ca. 2,5 min på hver side, alt efter stykkernes tykkelse. Vær forsigtig med for høj varme da nødderne så bliver brændte.
  10. Mens kyllingestykkerne steges, blandes de let afkølede kikærter, dressingen, løget og persille. Når peberfrugterne er bagt færdig skæres de i mundrettestykker og blandes med salaten.

God appetit

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/