glutenfri pizza

Opskrift – verdens lækreste glutenfri pizza

glutenfri pizza

Denne pizza kan spises af hele familien, også dem der ikke spiser glutenfrit. Den er lækker, velsmagende og sprød. Jeg har præsenteret mange pizza’er for min lille familie.  Blandet andet blomkåls pizza og bønnepizza 😉 Men hvem elsker ikke en pizza med en lækker sprød bund af noget så almindeligt som brød ;-). Ønsker du en vegetarisk pizza vil jeg anbefale syltede artiskok, soltørrende tomater og oliven.


Jeg har længe gerne ville have fingrene i en god opskrift på glutenfri pizza. Men jeg ønsker ikke at gå på kompromis med ønsket om en lækker og sprød bund. Jeg har fundet hemmeligheden: Det handler om at få det rette forhold mellem de forskellige melsorter. Mange bruger en melblanding med hvedemel renset for gluten.  Det er nemt, men jeg synes den her opskrift er lige så nemt og er mere naturligt alternativ – og personligt tåler jeg ikke den nemme løsning.

Dejen består af boghvedemel, majsgryn og rismel. Boghvedemel gør dejen relativt elastisk af en glutenfri dej at være, men smagen af boghvedemel kan være gennemtrængende hvis der bruges for meget – så det kombineres med rismel. Majsgrynene tilsættes for at gøre den færdige bund dejlig sprød.

glutenfri pizza

Ingredienser: (3 stk / en familie)

4 spsk fiber, grov HUSK
4 dl vand
1 dl olivenolie
2 tsk salt
2 tsk æblecidereddike
100 gram majsgryn (sælges nogengang som polenta)
100 boghvedemel
200 gram fuldkorns rismel

Pizzafyld efter eget ønske: fx chorizo, parmaskinke og revet mozarella

Tomatsauce til to omgange:

1 dåse hakkede flåede tomater
1 dåse tomatpure
2 fint hakkede løg
2 fed revet hvidløg
1 tsk salt
2 tsk æblecidereddike
1 spsk tørret oregano

Fremgang:

  1. Lav først tomatsaucen. Svits løgene bløde og tilsæt de øvrige ingredienser. Lav saucen simre ved svag varme til den er god reduceret, gerne 30-45 min.
  2. Pisk fiber HUSK skaller og vand sammen til en jævn masse.
  3. Tilsæt olie, salt, eddike, majsmel, boghvedemel samt halvdelen af rismelet. Rør dejen godt igennem. Brug gerne en rørermaskine, men en håndmixer med dejkroge til.
  4. Tilsæt resten af rismelet lidt af gangen. Undlad at bruge det sidste, hvis dejen bliver meget fast/tør.
  5. Dejen skal herefter hvile i ca. 30, så fibrene fra HUSK’en kan lave deres magi :-), herefter skal dejen være fast, og det skulle være muligt fx at forme boller af dejen. Er den ikke så fast, kan der tilsættes mere mel. Smuldre dejen, tilsættes der få spsk vand til dejen.
  6. Dejen ruller jeg ud, til den er 2-3 mm tyk. Jeg bruger rismel til kagerullen. Jeg ruller dejen ud direkte på et stykke bagepapir. Den bliver så tynd den ikke kan flyttes til en bageplade bagefter hvis der ikke er bagepapir under.
  7. Tilsæt et TYNDT  tomatsauce samt yndlings fyld og bag pizzaen i ca. 20 min på grillen (eller i ovnene ved 250 grader) gerne på en lavasten. Har du ikke en lavasten, kan du bruge en bageplade på både grill og på ovnen.  Pizzaen tages ud når osten er smeltet og brunet.

TIP: det er vigtigt med høj varme og kun et tyndt lag tomatsauce på pizzaen. Ellers bliver den ikke sprød.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/