glutenfri og sukkerfri banankage

Opskrift – glutenfri og sukkerfri Bananmuffins

Mmm elsker banankage. Har som barn lavet banankagen fra karolines køkken, uendelig mange gange. Men den går ikke helt længere (da jeg synes den både kan laves sukkerfri, glutenfri og med gode fedtstoffer). Så nu har jeg udviklet en opskrift på lækre glutenfrie bananmuffins med chokoladestykker. Har prøvet mig frem, og endt med denne opskrift uden mælk, gluten og sukker. Kagerne er sødet med bananer (selvfølgelig) og dadler. Som fedtstof jeg bruger en god olivenolie.

Jeg synes du får smagen af klassiske banankage, bare lidt bedre for kroppen :-). Den er også godkendt herhjemme. Min Oskar er også vild med disse. For mig smager de at barndom.
De tager 10 min at lave og skal kun bages 18 min. Det er simpelthen så nemt, som noget kan være. Rigtig god fornøjelse 🙂

Glutenfri og sukkerfri banankage

14 stk

glutenfri og sukkerfri banankage

Ingredienser:

400 gram bananer
250 gram tørrede dadler evt. opblødte et par timer i vand hvis de er meget hårde.
1 tsk vanijepulver
300 gram rismel
3 æg
en knivspissalt
1 dl olivenolie
1 dl soyamælk
1 tsk natorn
1 tsk bagepulver

200 gram hakket chokolade (evt. sukkerfri)

Fremgang:

  1. Har du en foodprocessor blendes alle ingredienserne  undtaget chokolade til en masse.
  2. Ellers moses bananerne først. Dadlerne blendes  dernæst med  æg, olie og soyamælk. Denne flydende masse blandes med de tørre/øvrige ingredienser og der piskes med håndmixer.
  3. Til sidst blandes det hakkede chokolade i og dejen fordeles i muffinsforme (gerne nogle af svanemærket papir så du undgår flourstoffer). Kagerne hæver rimeligt meget, så ikke for meget top på formene 😉
  4. Bages ved 175 grader (varmluft) i 18 min.
  5. Kan pyntes med kakaopulver der sies over de varme kager eller der kan drysses med hakket chokolade mens kagerne er varme så den smelter mens kagerne køler af.

Se det var verdens nemmeste muffins 🙂 Børnene vil elske dem..

Comments (2)

    1. Jo det kan du bestemt. Både abrikoser og figner kan bruges. Abrikoser har en lavere glykæmisk indeks end dadler og smager rigtig god også. Figner smager meget hurtigt for meget af figenstang.

      Er der noget bestemt du vil undgå?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/