mælkefri bananis

Opskrift – Mælkefri og sukkerfri is med banan og chokolade

Jeg har set mange forslag til is, på base af frossen banan, gennem tiden. Det er dog denne klassiker med meget få ingredienser, er slået igennem hjemme hos os. Opskriften kræver kun en blender, og er ikke umiddelbart egnet til ismaskine. Den indeholder kun sukker fra det tilsatte chokolade (og selvfølgelig frugtsukker fra bananerne).

Endnu engang skal man ikke undervurdere citronsaftens kraft, den fremhæver  sødmen og bryder banansmagen. Med citronsaften får du en issmag, og ikke en smag af bananmos.

Bananis uden sukker

Ingredienser, til 2 personer:
4 bananer
50g 80% chokolade
2 spsk citronsaft
evt. lidt mandelmælk/soyamælk eller almindelig mælk.

Fremgang:

  1. Skræl bananerne og put dem i fryseren
  2. Når bananerne er frosne, efter minimum 4 timer – gerne en hel nat, så find din blender/foodprocessor frem og put bananer og citronsaft heri. Blend løs, til massen er lind og blød. Brug lidt mælk hvis du er bekymret for om din blender kan klare det, massen bliver meget softice-agtig af at tilsætte mælk.
  3. Hak chokoladen groft.
  4. Tilsæt den hakkende chokoladen og blend kort lidt mere.
  5. Er ismassen meget blød (fx hvis du har tilsat mælk), kan den fryses 30 min inden servering, ellers kan den serveres straks.
    OBS: bør ikke fryses længere før servering for at udgå iskrystaller.

Voila – verdens nemmeste is, og endda relativt sund, da det er en is uden sukker (næsten, pånær fra chokoladen). Prøv også denne jordbær is

TIP: kender du det at dit barn har spist en halv banan og ikke gider resten? I fryseren med det, så har du snart til en omgang is. Eller hvad med alle de overmodne bananer til 1 kr i butikken?

TIP2: har du ikke fået skrællen af bananen iden den kom i fryseren, så fortvivl ikke. Skyl bananen i varmt vand og fjern så skrællen. Bananen holder formen.

Comment (1)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/