Opskrift – Mættende frokost salat

Denne salat opskrift, kan både bruges som aftensmad eller frokost. Der er både æg og peanutbutter i som alle indeholder proteiner der mætter rigeligt. Egentligt hedder denne type salat gade-gado-salat efter navnet på peanutsbutter dressingen. Du kan variere grøntsagerne alt efter årstid – men husk at iceberg-salat ikke mætter en dut 😉 Jeg synes porrer og kål er rigtig gode grønsager, men har set opskriften opgivet hvor der er brugt alt fra blancheret gulerødder og agurk til forårsløg og radiser.

Gade-Gado-salat

Ingredienser:
Dressing:
4 spsk peanutbutter
1 løg
1 fed hvidløg
stødt koriander og spiskommen
1½ dåse hk flåede tomater (evt. 1 ds og lidt mangochutney)
2 tsk tamari eller havsalt
2 tsk citronsaft
1 dl vand
1 tsk kokossukker, eller evt. agavesirup/rørsukker 

Salat:
1 broccoli (kan erstattes af blomkål)
2 porrer
ca. ½ hvidkål
(kan samlet erstattes af 900 gram andre grønsager)
6 æg
Pynt: peanuts og chili i skiver

Første laves peanutbutterdressingen. Løget og hvidløget skæres i fine tern og steges bløde på en pande med kokolie. Når løget er stegt blødt tilsættes krydderier, vand, tamari, og tomat og der skures ned for varmen på bluset, så det kan stå at simre lidt. Når det har simret 5-7 min. tages panden af varmen og der tilsættes peanutbutter, citronsaft og sirup og det hele røres sammen til det har den rette konsistens. Det er vigtigt at tage panden af varmen, da peanutbutter skiller ved varme.

Mens dressingen køler af, laves salaten. Først vaskes broccolien og skæres i store stykker. De skal blancheres 5 min i kogende vand.
Porrerne skal renses og de mest grønne stykke skæres af og kan gemmes i fryseren til man skal lave en omgang suppe og skal bruge en suppekvist 🙂
Porrerne skæres i 2 cm store skiver og skal blancheres 1 min kogende vand. Endelig ikke mere, da porrerne ellers bliver slatten 🙂
Broccolien skæres i mundrettestykker og puttes sammen med porrer i et stort fad, mens æggene koges. Jeg plejer at koge æggene i kogende vand i 7 min – men gør som du plejer og sådan som du vil have dine æg.
Hvidkål snittes så fint, kan evt. rives i en foodprocessor. Inden hvidkålen tilsættes fadet med broccoli og porrer tilføjes et lag dressing, hvidkålen kommes ovenpå og så resten af dressingen. Øverst puttes æggene på, skåret i kvarte og der kan pyntes med peanuts og evt. chili- som tilføjer noget lækkert crunchy til retten.

God appetit.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/