Om Marlene Dencker

Min historie

Jeg fik stress. Ikke bare en smule. Jeg gik helt ned. Jeg var 23 år gammel, nyuddannet sygeplejerske og syntes egentligt, alt gik godt. I bagklogskabens lys havde det været på vej i flere år. Men det sidste år havde jeg ENDELIG opdaget min krops symptomer, selvom jeg ikke anede, hvad der skete. Symptomerne var kraftige. I starten havde jeg et utroligt søvnbehov, jeg reagerede voldsomt – oftest med at være grådlabil – på andres reaktioner og kritik, jeg anede ikke hvad jeg selv ønskede og navigerede kun efter andres behov og ønsker for mig.

Den sommer, det kollapsede havde jeg været sygeplejerske i 1 år. Jeg sov dårligere og dårligere, og efter nattevagter kunne jeg kun sove, når jeg havde været til zoneterapi. Jeg forsøgte at sætte ord på problemerne på arbejdspladsen til de relevante ledere. Men jeg magtede overhovedet ikke ansvaret ved at arbejde, jeg kunne ikke bære det på mine fyldte skuldre. Jeg måtte sygemeldes. Jeg havde hjertebanken, begyndende angst og depression og mange andre voldsomme symptomer.

Vejen tilbage til arbejdet var langvarig. Jeg havde overhørt min krops signaler i så mange år, at jeg skulle lære at leve autentisk i overenstemmelse med mine egne behov helt forfra. Og jeg var kollapset i så svær grad, at jeg endte med at være kronisk træt og voldsomt deprimeret.

Jeg startede i terapi, mindfulness-grupper og fik al den ro, jeg havde brug for. Men det var først, da jeg kombinerede terapien med zoneterapi og kostterapi, som jeg kendte fra tidligere, at jeg virkelig følte, jeg kom tilbage i min krop. Jeg begyndte at mærke mig selv igen og kunne dermed navigere efter mine egne behov igen. Det var vejen til at blive stressfri for mig.

Det, jeg lærte ved at have stress, har jeg de sidste år givet videre til min dejlige og skønne klienter, når jeg via zoneterapien har hjulpet folk ramt af stress. Jeg har hjulpet dem med at mærke dem selv igen, og hjulpet med at få vendt situationen så de bliver mere harmonisk, ofte mere harmonisk end før de blev ramt af stressen. 

Ofte har jeg mødt mennesker som manglede den rette hjælp til langvarig symptomer, og zoneterapi til behandling af stress er ikke altid nok til andre problematikker. Jeg har derfor uddannet mig til komplementær hormonterapeut og nu er mit repertoire udvidet som jeg kan hjælpe kvinder med PCO(S), PMS, cyklisk forstyrrelse, hormonelle forstyrrelser og alle jer med mavegener som irritabel tyktarm eller fordøjelsesproblematikker. 

Så kontakt mig på marlenedencker@zrb.dk eller 7196 9665 (ikke sms).

Uddannelse


I 2019 blev jeg færdiguddannet som komplementær hormonterapeut, udannet af Caroline Fibæk. Uddannelsen er en functionelmedicn inspireret grunduddannelse med særlig fokus på kvidens hormonelle ubalancer. Jeg er uddannet zoneterapeut og RAB godkendt (registreret alternativ behandler). Den uddannelse jeg har taget som zoneterapeut, benyttede sig af mesterlære med en dygtig og erfaren underviser og havde derudover stort fokus på kost og kosttilskud. Derudover har jeg arbejdet 4 år som sygeplejerske, primært med kræftpatienter. Jeg har arbejdet 3 år i Ganefryd helsekost, heraf 1 år som bestyrer, hvor jeg også har lært utrolig meget om kroppens behov for forskellige nutrienter. 

Privat


Jeg har 3 dejlige drenge og bor nær Århus med min mand. Elsker mad, og har i mange år haft min egen madblog med fokus på glutenfri og sukkerfri familievenlige opskrifter. Jeg er lidt en nørd og jeg elsker at gå helt i dybden med det biokemiske i kroppen og sammenspillet med livstil og sundhed. 

Jeg er fuldstændig overbevist om, at det komplementære medicinske univers er fremtidens sundhedspleje. I fremtiden tror jeg vi skal fokusere mere på sundhed end sygdom, og at der findes andre behandlingsmetoder end kun de det etablerede sundhedsvæsen kan tilbyde. Derfor følte jeg mig ikke længere som sygeplejerske og tog springet og uddannede mig til zoneterapeut og har nu taget det endnu videre og en nu uddannet komplementær behandler.