At lave pålæg til madpakken til flere dage i træk gør det nemt i hverdagen. Her er fx en lækker mild rejesalat der mætter godt med mayonaise og blomkål. Jeg laver tit salat og pålæg til flere dage og tager det med på arbejde og har det i køleskabet.
Måske det var noget for dig også?
Ingredienser:
En bøtte rejer i lage, ca. 150 gram nettovægt
150 gram kogt blomkål, fx en rest fra aftensmaden
4 spsk god mayonaise, gerne hjemmelavet
1/2 bundt dild eller evt. 2 ts tørret dild
1/2 rødløg
salt og peber
Fremgang:
- Bland mayoniase og dild i en lille skål.
- Hak blomkål groft og rødløg fint og bland i mayonaisen.
- Sigt vandet fra rejerne og bland med resten. Smag til og med salt og peber. Rejer er salte i forvejen så pas på med salten.
- Salaten hældes på glas og du er nu færdig. 🙂 Kan holde sig ca. 3 dage på køl.
TIP: hvis du bruger opskriften til påskefrokosten kan du lave en luksusudgave med med blancheret asparges i…