Opskrift – Rosenkål appelsin salat med græskarkerner

Rosenkål er super sundt, en af nordens superfoods. Rosenkål indeholder bl.a. gode doser af C-vitamin og folinsyre, og det er ekstra godt ved stress 🙂 Koges rosenkål mere end 2 min begynder de gode egenskaber at gå tabt. Rosenkål er kendt for at smage af prut! Men er fordi at den i så mange år er meget overkogt og skamkogt. Hvis man undlader det, smager rosenkål efter min mening fantastisk. Men faktisk kan rosenkål spises rå med god effekt, og så smager det friskt modsat den kogte rosenkål som mange frygter.

Rosenkålsalat

Ingredienser:
500 g rosenkål
1 håndfuld græskarkerner
3 appelsiner
Fremgang: Rosenkålen renses ved at bunden skæres af og de evt. dårlige blade fjernes. Herefter snittes dens så fint som muligt. Jeg bruger det fine rivejern på min foodprocesser, på den måde tager salaten ingen tid at lave.

Herefter skrælles appelsinerne med en kniv. Da de skal bruges til appelsin fileter skal hele den hvide hinde af. Du tager en lille skarp kniv og skærer skrællen af i små stimler. De tager hele skrællen og hinden af, men uden at fjerne for meget af kødet. Herefter skærer du fileterne ud ved at skære ind i appelsinen på begge sider og den hinde der afgrænser appelsinbådene. Nu skulle du stå med et stykke appelsin der ikke har noget hinde på sig. Og sådan gør du ved alle tre.
Var det her helt volapyk, så tjek den her video.
Jeg skærer gerne filetterne ud, ud over fadet med rosenkål, så saften (og der kommer meget) drypper ned i fadet og giver smag. Jeg pressen faktisk også resten af saften ud at hinderne jeg har tilbage efter fileterne er fjernet.
Fileterne skæres i mundrette stykke og anrettes sammen med rosenkålen i et fad. I mens puttes lidt olie på en pande og græskarkerne steges når panden er varm. De skal kun steges meget kort og så tages af varmen,  og pas på – de hopper 😉
Før servering puttes en smules salt havsalt på græskarkernerne og de puttes som pynt på salaten.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/