Opskrift – Sukkerfri æblecrumble

Når man får gæster til eftermiddagskaffe eller middag kan det være svært at finde på noget lækkert at tilbyde hvis man ikke ønsker at bruge raffineret sukker. Her et bud på et mega nemt alternativ. Da der ikke er tilsat sukker – er æblernes sødme afgørende for at kagen ikke bliver for sur.

Hvis du gerne vil tilsætte lidt sukker, så prøv at tilsættes 3 spsk kokossukker – der giver en dejlig karamel agtig smag og påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker.

Denne kage er uden gluten og uden havregryn – noget mange krydsreagere på.

Sukkerfri æblecrumble med kanal og rosiner:

Ingredienser:
3-4 store æbler
4 spsk ægte kanel
100 gram rosiner
125 gram stuetempereret økologisk smør
100 gram mandler
1 æg

Fremgang:
sukkerfri æbletærte

Æblerne skræller og skæres i tynde både og drysses med kanel. Herefter arrangeres de sådan som man synes er pænt på et fad. Jeg havde lagt bådene pænt i et cirkelmønster indtil sønnen kom og synes at de smagte dejligt og fik pillet halvdelen op og smagt på dem. Resten måtte omarrangeres, men det gør jo ikke noget for smagen om de ligger hulter til bulter:-)
Herefter laves crumble toppen. Jeg hakker mandlerne fint (og ligesom jeg skræller æblerne) så gør jeg det så at sønnen der kun er to år kan spise med. Du hakker bare dine mandler sådan som det passer dig :-). Mandler og rosiner puttes i en skål sammen med det bløde smør og ægget. Jeg pisker det med en håndmixer til massen er uden store smør klumper.
Til sidst fordeles massen over æblerne og kagen bages i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter.
Æblerne skal blive bløde, men hvis rosinerne begynder at blive sorte er det på tide at få kagen ud af ovnen.

Smager dejligt med kokosflødeskum, eller hvis du spiser mælk, så med cremefraiche eller flødeskum.

Velbekommen, verdens nemmeste sukkerfrie kage 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inden du smutter....

vil du have tilsendt min test, der fortæller dig hvordan du starter med at arbejde med dine PCOS symptomer?

Jeg hader også spam. Når du skriver din e-mail her, godkender du at jeg sender dig relevant e-mails omkring POCS herunder tilbud fra mig. Jeg sender kun relevant og du starter med 4 e-mails omkring de faktorer der påvirker din PCOS. Du kan læse min datapolitik her: https://marlenedencker.dk/betingelser/