Har du svært ved at sove?

Du vender og drejer dig. Klokken er mange og du burde for længst sove. Men du kan ikke falde i søvn. Eller også vågner du efter en kort indsovningsperiode og kan bare ikke falde i søvn igen. Tankerne spiller dig et puds og du er ved at gå ud af dit gode skind… Kroppen vil ikke falde til ro. 

Jeg vil her forklarer hvorfor at søvnproblemer og stress hænger sammen. Det er vigtig viden, da søvn og stress hænger tæt sammen. Også selvom du ikke er stresset i udgangspunktet, påvirker manglende søvn hurtigt dine stresshormoner. Men der er hjælp at hente. Jeg har stor erfaring med at zoneterapi forløb kan hjælpe på søvnproblemer *. Vil du høre om jeg kan hjælpe med lige dit søvnproblem – så kan du kontakte mig på tlf 7196 9665 eller skrive til mig på marlenedencker@zrb.dk. Du kan også bestille en tid med det samme. Du kan også læse min konkret tips til en bedre søvn her, her er også foreslået et naturlægemiddel.

Vidste du at zoneterapi kan hjælpe hvis *

✅ Du har svært ved at falde i søvn

✅ Du oplever opvågninger midt om natten hvor det tager længe om at falde i søvn igen

✅ Du føler dig drænet og energi forladt når du vågner, som om du slet ikke har sovet.

Disse symptomer kan være tegn på stress. Du kan her på siden læse hvordan stress og søvproblemer hænger sammen. Og du kan her læse hvad du selv kan gøre for at sove bedre. Hvis du er stresset, og ikke kan sove, kan zoneterapi hjælpe dig med at få:

✅ Ro i kroppen

✅ Mærke dig selv

✅ Balancere dine hormoner og herunder dine søvnhormoner

✅ Stresse af og få ro i dit nervesystem

✅ Med zoneterapi får en afslappet og rolig følelse i kroppen

✅ Mindske tankemylder

Jeg er RAB godkendt zoneterapeut med base på Trøjborg. Du kan kontakte mig på 7196 9665 (ikke SMS) eller marlenedencker@zrb.dk hvis du vil høre om zoneterapi kan hjælpe på netop dit problem.

Vidste du at stress ofte viser dig som søvnproblemer?

Jeg plejer at sige, at der lidt groft sagt er to årsager til at vi ikke sover (forbehold for specifikke sygdomme mv). 1. At vi mangler søvnhormonet melatonin eller grundstoffer her til. Læs mere her om melatonin og hvordan du kan spise dig til bedre søvn.2. At vi er stresset og ikke kan gearer ned.

Når du ikke kan gearer ned, skyldes det at du har haft adrenalin eller cortisol i kroppen i løbet af dagen. Det er individuelt hvor hurtige vi er til at nedbryde disse hormoner så kroppen ikke længere i alarmberedskab, og vi kan ikke gearer ned og sove. For nogle tager det mange timer.

Adrenalin kender de fleste, det er vores frygt/flugt hormon. Det aktiveres når vi står overfor en akut udfordring fx en hapsende krokodille eller en eksamen – men også udfordringer i hverdagen der synes uoverkommelige som bilkøer når du har travlt, en forsinket bus og børn der skal hentes osv. Har du været presset i en periode, begynder kroppen at danne cortisol – langtidsstress hormonet. Nu får du generelt sværere ved at geare ned. Desuden bliver du også mere følsom overfor ting der kan virke stressende, og situationen er derfor selvforstærkende. Gør du ikke noget nu, bliver kroppen udbrændt – det sker når den ikke kan følge med i produktion af cortisol. Det er først her, mange opdager de er stresset.

Når enten adrenalin eller cortisol er i kroppen, kan den ikke geare ned. Du kender det fx hvis du har løbet eller set en uhyggeligt film – så går der lige lidt før du kan sove. Hos nogen går det længere. Og jo længere tid du har haft cortisol i kroppen, jo sværere bliver det at falde i søvn – jo større mængde skal nedbrydes før vi kan sove.

Det man har allermest brug for nu er ro og at få hjælp til at geare ned. Når du først er stresset kan ting som hård motion forværre tilstanden, da der sker en forøgelse af mængden af stresshormon i kroppen. Det kan være svært at få ro, når du nu har svært ved at sove, så du kan få overskud igen. Her har jeg erfaring med at zoneterapi kan give netop den ro og pause kroppen har brug for at komme tilbage på sporet. Hvis det skal virke langvarigt skal der selvfølgelig andre ændringer til – hvorfor jeg altid tager en snak med min klienter om hvad der er aktuelt i netop deres situation. Du er velkommen hos mig, og du kan også ringe til mig på 7196 9665 (ikke SMS) så kan vi finde ud af om zoneterapi er det, der kan hjælpe dig*.